2013. szeptember 10.

AMC-s étel gyorsan, abból amim van?


Korábbi igen kedvelt vezetőm a maga kedves hangján következőképen vezette be a megszokott munkákon felüli s.o.s feladatokat: "Nos, gomba módjára kinőtt egy feladat a semmiből, melyet azonnal meg kellene csinálni."

Imádtam ezt a mondatot, lázba hozott, s azonnal beindultak a fogaskerekek.........Hasonlóan érzek, ha valami programváltozás miatt háziasszonyként kell "csodát" tenni.
Olyan ételt kell tehát alkotni, amihez éppen van minden otthon, gyorsan elkészül, finom és laktató, no meg nem kell mellette állni, foglalkozhatok a vendégeimmel :)

Gondolj, gondolj...

Ááááá, már meg is van, a fagyasztóba nem rég került be 2 pár sütni való kolbász, tegnap lett kész a kovászos uborkám, mára éppen le is hűlt a hűtőben, s bónuszként friss kenyér is van itthon.

Mesés, lépjünk hát a tettek mezejére, lássuk a sült kolbászt, ahogy én csinálom az AMC-ben.
Ha kíváncsi vagy, nézz be hozzám időről időre, s ha van kedved, írd meg Te is a kedvenc ételeid elkészítési módját. Lájk?

Ropogós sült kolbász (fagyasztott alapanyagból)

Hozzávalók 4 személyre:

szükséges AMC edények, kiegészítők:
20 cm-es 2,3 l-es vagy 3,1 l-es edény fedővel

alapanyagok: 2 pár sütni való kolbász (jelen esetben a fagyasztóból, amit nem szükséges kiolvasztani)
előkészítés: öblítsük le a kolbászokat

csiribú-csiribá ÁMC-vel:
  • tegyük a fagyott kolbászt a hideg edénybe
  • öntsünk alá 1 dl vizet
  • fedjük le és közepes energiával melegítsük az első piros csíkig
  • vegyük le a legkisebb energiára 
  • 30 perc elteltével vegyük le a fedőt és pirítsuk "zsírjára"(ügyeljünk rá, mert gyorsan fog pirulni, s meg is kell fordítani!)
Így fest a 30 perc után,

s így amikor lepirult
tálalás AMC-vel:
  • a 20-as fedőt, az asztalra helyezzük,
  • rátesszük a kolbásszal teli edényt, (a fedőn történő tálalás miatt tovább melegen marad
Jó étvágyat! 

Edi & én

Tehát ha váratlan fordulat miatt hirtelen kell "csodát tenni" ne feledd még az sem akadály, ha az alapanyag fagyott! Hideg edénybe kell betenni a fagyott hozzávalókat, s ha szükséges - mint itt a kolbásznál - a végén kell pirítani.