A mi családunk nemzeti eledele a lecsó.
Mivel gyermekorvosunktól azt tanultam, hogy olyan ételeket szerencsés fogyasztani, aminek az alapanyagai itthon teremnek (a mi égövünkön), nem kérdéses, hogy a lecsó legtöbbször nyáron és az ősz elején kerül az asztalunkra, a paprika és a paradicsom természetes érési idejében.A téli igények kielégítésére a fagyasztást alkalmazom, elkerülve a tartósítószerek használatát, no és a meglepetéseket.
Mivel a sokoldalú lecsó élvezete télen nem csak nekünk izgalmas, nyomj egy lájkot!
Lecsó eltevése télire, ahogyan én csinálom.
A készre készített lecsót kicsit hűlni hagyom, s poharakba adagolom. Erre a célra eldobható műanyag poharakat használok, mert ez az a mennyiség, ami éppen elegendő 1-2 főnek egy tojásos lecsó készítéséhez. Szükség esetén több poharat veszek elő. Eredményként, nincs felesleges kiengedett lecsó a hűtőben, amit napokig kellene enni a családnak.Betöltöm,
fóliázom és teszek rá gumigyűrűt,
s végül beteszem a fagyasztóba.
Amikor lefagyott elrendezem fektetve, így egy rekeszbe sokkal több fér el. (a mennyiség: 10 kg paprika, 3 kiló paradicsom, 5 kg hagyma felhasználásával készült lecsó)
A poharas fagyasztás egyéb ételek adagolására, fagyasztására is alkalmas, nem fagy szét, könnyen kezelhető. Próbáld ki!
Ha ettől eltérően teszel el télire lecsót, szívesen venném, ha megosztanád velem.
Tehát a készre főzött lecsót tanácsos a legkisebb szükséges mennyiségekben fagyasztani, a gazdaságosság és a változatosság jegyében.