Ha szeptember, akkor lecsószezon. Sokan vagyunk, akiknek ez evidens és sokan vagyunk, akiknek az is az, hogy AMC-sen.
De, hogy is lehet egy jó lecsót elkészíteni zsiradék nélkül? Nagyon egyszerűen!
Mint azt korábban említettem, az AMC a lehetőségek tárháza, melyből ki-ki maga dönti el, hogy mennyit merít. Az AMC módszere az alapanyagokban lévő vízre és zsiradékra alapoz, nem szükséges plusz zsiradék hozzáadása az ételek készítésénél.
Lássuk tehát a lecsót, ahogy én készítem Edivel, AMC-sen.. Próbáld ki Te is!
Ha kíváncsi vagy, nézz be hozzám időről időre, s ha van kedved, írd meg Te is a kedvenc ételeid elkészítési módját. Lájk?
AMC-s lecsó készítése
Hozzávalók 4 személyre:szükséges AMC edények és kiegészítők
24 cm-es 3,5 l-es edény fedővel
alapanyagok:
- 1 kg lecsópaprika (szép színes)
- 1/2 kg bogyiszlói paprika (aki szereti ha picit csípős lesz)
- 4-5 közepes paradicsom
- 4-5 nagyobb hagyma
- só ízlés szerint (de vigyázat, a fűszer az AMC rendszerében sokkal intenzívebb, így kevesebbet használva is el lehet érni a kívánt ízhatást)
- 1/2 kg lecsókolbász, vagy virsli, vagy egy szál száraz kolbász
- mossunk meg minden alapanyagot,
- vágjuk fel finomra a hagymát,
- nagyobb darabokra a paprikát, és a paradicsomot, (a paradicsom héját le lehet venni)
- karikázzuk fel a belevaló kolbászt vagy virslit,
- hideg edénybe tegyük bele virsli- vagy szárazkolbászkarikákat és a hagymát,
- tegyük rá a fedőt,
- közepes energián melegítsük az első piros csíkig,
- vegyük le a legkisebb fokozatra és dinszteljük 5-6 percig,
- tegyük rá a paprikát és a paradicsomot,
- ízlés szerit sózzuk,
- fedő alatt készítsük kb. 15-20 percig
- levéve a fedőt, kavarjuk át, s ha túl leveses, akkor hagyjuk egy kicsit párologni
tálalás AMC-vel
- tegyük a 24-es fedőt az asztalra,
- helyezzük rá a lecsóval teli edényt (a fedőn történő tálalás miatt tovább melegen marad)
Edi & én
Amennyiben valami csoda folytán maradna egy kicsi a lecsóból, hűtőbe teszem és másnap, vagy harmadnap tojást ütve rá fincsi vacsora lesz belőle, de felhasználható pörkölt, vagy lecsós szelet készítésénél is a későbbiekben.
Ha tehát lecsó készül, nem kell plusz zsiradék, mert elegendő zsiradék van a kolbászban, de anélkül is éppen így kell készíteni: hideg edénybe kell az összes hozzávalót betenni, sózni, átkeverni és fedő alatt főzni.