2013. szeptember 10.

Lecsó AMC-vel



Ha szeptember, akkor lecsószezon. Sokan vagyunk, akiknek ez evidens és sokan vagyunk, akiknek az is az, hogy AMC-sen.
De, hogy is lehet egy jó lecsót elkészíteni zsiradék nélkül? Nagyon egyszerűen!

Mint azt korábban említettem, az AMC a lehetőségek tárháza, melyből ki-ki maga dönti el, hogy mennyit merít. Az AMC módszere az alapanyagokban lévő vízre és zsiradékra alapoz, nem szükséges plusz zsiradék hozzáadása az ételek készítésénél.

Lássuk tehát a lecsót, ahogy én készítem Edivel, AMC-sen.. Próbáld ki Te is!

Ha kíváncsi vagy, nézz be hozzám időről időre, s ha van kedved, írd meg Te is a kedvenc ételeid elkészítési módját. Lájk?

AMC-s lecsó készítése

Hozzávalók 4 személyre:
szükséges AMC edények és kiegészítők

24 cm-es 3,5 l-es edény fedővel

alapanyagok:
  • 1 kg lecsópaprika (szép színes)
  • 1/2 kg bogyiszlói paprika (aki szereti ha picit csípős lesz)
  • 4-5 közepes paradicsom
  • 4-5 nagyobb hagyma
  • só ízlés szerint (de vigyázat, a fűszer az AMC rendszerében sokkal intenzívebb, így kevesebbet használva is el lehet érni a kívánt ízhatást)
s aki szereti a "betétet" benne:
  • 1/2 kg lecsókolbász, vagy virsli, vagy egy szál száraz kolbász
előkészítés:
  • mossunk meg minden alapanyagot,
  • vágjuk fel finomra a hagymát,
  • nagyobb darabokra a paprikát, és a paradicsomot, (a paradicsom héját le lehet venni)
  • karikázzuk fel a belevaló kolbászt vagy virslit,
csribú-csiribá ÁMC-vel:
  • hideg edénybe tegyük bele virsli- vagy szárazkolbászkarikákat és a hagymát,
  • tegyük rá a fedőt,
  • közepes energián melegítsük az első piros csíkig,
  • vegyük le a legkisebb fokozatra és dinszteljük 5-6 percig,
  • tegyük rá a paprikát és a paradicsomot,
  • ízlés szerit sózzuk,
  • fedő alatt készítsük kb. 15-20 percig
  • levéve a fedőt, kavarjuk át, s ha túl leveses, akkor hagyjuk egy kicsit párologni

Így fest, ha elkészült!
tálalás AMC-vel
  • tegyük a 24-es fedőt az asztalra,
  • helyezzük rá a lecsóval teli edényt (a fedőn történő tálalás miatt tovább melegen marad)
Jó étvágyat!

Edi & én
Amennyiben valami csoda folytán maradna egy kicsi a lecsóból, hűtőbe teszem és másnap, vagy harmadnap tojást ütve rá fincsi vacsora lesz belőle, de felhasználható pörkölt, vagy lecsós szelet készítésénél is a későbbiekben.
Ha tehát lecsó készül, nem kell plusz zsiradék, mert elegendő zsiradék van a kolbászban, de anélkül is éppen így kell készíteni: hideg edénybe kell az összes hozzávalót betenni, sózni, átkeverni és fedő alatt főzni.