Eleinte az AMC használatában a két legszokatlanabb dolog az volt, hogy azoknál az alapanyagoknál, amik eleve rendelkeznek víz/zsír tartalommal, nem kell plusz víz, illetve plusz zsír/zsiradék az ételek készítésekor. Ez alapvetően fordítja meg a tennivalókat az ételek készítésekor.
Hogy ne maradj le a továbbiakról sem, nyomj egy lájkot!
Ma néhány tarjaszeleten mutatom meg, hogy hogyan is lehetséges ez, aminek köszönhetően egy igazán finom és tápláló husi kerülhet az asztalra.
Hozzávalók 4 személyre:
szükséges AMC edény:
- 24 cm-es 2,6 l-es edény fedővel,
- 20 cm-es kombitál,
alapanyagok:
- 4-5 szelet tarja,
- só, bors, őrölt köménymag,
előkészítés:
- a tarjaszeleteket meg kell mosni és LESZÁRÍTANI,
az étel elkészítése AMC-vel
- a szeletsütőt elő kell melegíteni az első piros csíkig,
- be kell helyezni a száraz hússzeleteket,
- ha megpirult, akkor elválik az edénytől, s meg kell fordítani,
- fordítás után lehet enyhén fűszerezni, majd lefedni,
- 15 perc (az ideális főzőtartományban) után ismét meg kell fordítani, s a másik oldalát is fűszerezni,
- ismét lefedni újabb 15 percre,
- szükség esetén ha sok lenne a leve, (ez a hús minőségétől függ) levenni a fedőt és lepirítani,
Kitűnő étel kisebb barna kenyér szelettel és friss zöldségekkel (paprika, paradicsom, uborka, új hagyma) tálalva, de lehet burgonya pürével és/vagy hagymás burgonyasalátával is. A kívül ropogós, belül omlós tarjához én a hagymás burgonyasalátát szeretem a legjobban. Vendégvárónak is kitűnő, mert csak a husit kell frissen elkészíteni.
tálalás AMC-vel
- a 24-es fedőre kell ráhelyezni a sültet tartalmazó edényt,
- a 20-as kombitálba tálalni köretként a salátát,
Mi történik, ha nem száraz a hús?
- nem pirulni, hanem égni fog az edényben,
- nem csak serceg, hanem a vízgőz miatt olyan lesz, mintha füstölne,
- nem pirosas, hanem barna lesz a sülés közben a felülete,
- és az íze is égettes lesz,
Ha bátor vagy és igazán finom sültet szeretnél, akkor a leszárított húst ne az első pirosnál, hanem (ha képzeletbeli óraként tekintünk a visiothermre) kb. 10-11 óra magasságánál lévő mutató állásánál tedd az edénybe! Eredmény: gyorsabban és pirosabbra, ropogósabbra sül a husi. Fordítsd meg, hogy mindkét oldala szép piros legyen. A további teendő (fűszerezés, főzés) megegyezik a fent leírtakkal.
Próbáld csak ki!
Legközelebb egy egyben grillezett csirke elkészítését olvashatod.
A "titok" tehát a sütni kívánt husi leszárításában, valamint a kellő hőfokban rejlik!