2013. szeptember 27.

A gyorsfőző karbantartása


A gyorsfőző fedőd egy igazi kincs a mai rohanó világban.

Tartsd tehát karban, meghálálja.

Minden főzés után szedd szét, s darabjaiban mosogasd el. Beteheted részenként a mosogatógépedbe is, csupán a felső borító fedőt nem szabad, amin az okos műszered van.




Figyeld a gumigyűrű állapotát, ha már könnyedén kiesik a fémgyűrűből, lassan számítani kell szükségszerű cseréjére. Ha nem tiszták az elemek, csúszni fog és nem fogod tudni lezárni vele az edényt. Fontos ez azért is, mert a fém részeken nem, de a műanyag, vagy gumi részeken érződni fog amit tegnap főztél vele.
Szeretnéd látni a gyorsfőző szétszedésének/összerakásának lépéseit? Ne maradj le róla, nyomj egy lájkot!
Tartsd a helyes sorrendet az összerakáskor, s mielőtt felteszed az edényedre, ellenőrizd, hogy meg van-e húzva az “anya”. Tárolásnál sohase húzd meg, így hosszabb élte lesz a guminak.
A gyorsfőző leginkább abban segít, hogy időt takaríts meg vele (rakott krumpli 6-7 perc, csirkéből készült ételek 10 perc, sertésből készült ételek 15 perc, marhahúsból készült ételek 25 perc, pacal, vagy csülökpörkölt 30 perc), de nem elhanyagolható az sem, hogy speciálisan, nyomás alatt, zárt rendszerben készítheted el az ételeket, ami összességében több szabadidőt, finomabb ízeket, táplálóbb ételt eredményez.
A főzésidő függ az alapanyagtól, de nagyban befolyásolja az is, hogy egyben vagy darabolva szeretnéd elkészíteni.

A konyhád sem lesz ételszagú, hiszen főzés közben a zárt rendszerből nem jönnek ki az illatok.
Használd sűrűn és akkor kevesebbet kell festened a konyhában.

Előfőzhetsz vele, s az atmoszférával meg is piríthatod a végén, így nem kell bekapcsolnod kb. másfél órára a tűzhelyed sütő részét, s ezzel is rengeteg energiát takaríthatsz meg. Arról nem is beszélve, hogy most, így nyáridőben ki szereti, ha a sütő miatt hőség van a konyhában.
A gyorsfőződdel tehát rengeteg időt és energiát takaríthatsz meg. Gondoskodj róla, megéri, hogy mindezt hosszú időn keresztül élvezhesd.