2013. szeptember 29.

Ízletes tojás AMC-sen


A tojás előkelő helyet foglal el ékezésünkben. Fogyasztjuk nyersen, lágyan, keményen, s észrevétlenül fogyasztjuk nap, mint nap a tésztákban, főtt ételeinkben, reggeli krémekben, süteményekben,.....stb.

Gondos odafigyeléssel - egyéni ízlés szerint - pontosan olyan lágyságúra készíthetjük el, ahogyan azt a legjobban szeretjük.
Ha szívesen felfrissítenéd, hogy hogy készül az AMC-ben a tojás, nyomj egy lájkot!

Tojás főzése AMC-ben

Tudtad, hogy a legapróbb 1,1 literes AMC edényben is 11 tojást tudsz egyszerre megfőzni!
Én ennyit szoktam főzni a nagy AMC-s tepsiben sütött rakott krumplihoz. Ezzel a mennyiséggel 8 főnek töltheted tele a pociját.

szükséges AMC edény:

16 cm-es 1,1l-es edény fedővel

alapanyagok:

11 db tojás      

előkészítés:

mossunk meg a tojásokat,

csiribú-csiribá AMC-vel

  • tegyük a hideg edénybe a tojásokat,
  • tegyünk 3 evőkanál vizet alá,
  • fedjük le és közepes energián melegítsük az első piros csíkig,
  • majd csökkentsük az energiát a legkisebb hőforrás, legkisebb energiájára,
  • főzzük, amíg a mutató eléri a második pirosat, (ez kb. 3 perc az első zöld elérésétől számítva)
  • zárjuk el alatta a hőforrást,

tálalás AMC-vel

  • vegyük le a fedőt az edényről,
  • (tisztítsuk meg a tojásokat)
  • tegyük a fedőre a megtisztított tojásokat,
  • helyezzük az asztalra,
  • sem főzés közben, sem tálaláskor, fogyasztáskor nem szükséges sózni
Jó étvágyat!
S ha már itt tartunk, a rakott krumplit is elkészítheted pl. a 6,5 literes edényedben a gyorsfőzővel! Hogy hogyan készül és mitől lesz pirult a teteje, arról is írok majd részletes útmutatót hamarosan.
Ha tehát azt szeretnéd, hogy a főtt tojás ízletesebb legyen, akkor csupán 3 evő kanál vizet tégy az edénybe.