A szerecsendiót főleg mártásokhoz használom, de kitűnő a hús- és zöldséglevesekhez is. Módfelett intenzív íze miatt a felhasznált mennyiséggel csínján kell bánni, csípőssé teheti az ételt.
Egészben szeretem beszerezni, fénytől védve, aromafix tárolóban tartom és frissen reszelem az ételbe.
A vele készült tejszínes finomságnak nehéz ellenállni! Nekem is kedvenceim közé tartozik. Különleges ízvilága repetára csábít, s ami a legszebb, villám gyorsan elkészíthető, nem is lehet elrontani. Igazi vendégváró!
Ha szeretnéd megkóstolni, készítsd el az alábbi leírás szerint, s hogy más is elkészíthesse nyomj egy lájkot!
Hozzávalók 4-6 személyre:
szükséges AMC edény
- 24 cm-es 3,5 l-es edény
- 20 cm-es 4,2 l-es edény
alapanyagok:
- 1 nagy csirkemell filé,
- 20-25 dkg fagyasztott (esetleg konzerv) kukorica,
- 2 db póréhagyma,
- 1/2 l főzőtejszín,
- pici bors, (lehetőleg fehér bors)
- 1 teáskanál szerecsendió,
- 1 teáskanál só,
- 1 teáskanál liszt,
- a körethez 1/2 kg szarvacska tészta,
előkészítés:
- a csirkemellet fel kell csíkozni,
- a póréhagymát fel kell karikázni,
az étel elkészítése AMC-vel
Első lépésként a körethez kell feltenni a főzővizet:
- a 4,2 l-es edényben fel kell forralni 1 liter ízlés szerint sózott vizet,
- ha felfort, bele kell tenni a 1/2 kg szarvacska tésztát,
- megkeverni,
- fedő alatt főzni amíg a vizet fel nem szívja (kb.5-8 perc)
Második lépésként készül a tejszínes csirkemell:
- az első piros csíkig felmelegített üres edényben meg kell pirítani (amíg fehéres kérget kap a husi) a csirkemell csíkokat,
- ezután bele kell tenni a karikára vágott póréhagymát és a kukoricát,
- meg kell sózni, borsozni (lehetőleg fehér borsot használva) és megszórni a szerecsendió felével,
- jól át kell keverni,
- 15 percig főzni fedő alatt az ideális főzőtartományban,
- eközben a tejszínnel el kell keverni az egy teáskanál lisztet és a szerecsendió másik felét,
- a főzésidő leteltével folyamatos kevergetés mellett be kell sűríteni vele a csirkemell csíkokat,
tálalás AMC-vel
- a 24-es fedőre kell ráhelyezni az illatos csirkemell csíkokkal teli edényt,
- a 20-as fedőre kell ráhelyezni a tésztát,
Először tehát készítsd elő a hozzávalókat, majd tedd fel a tésztafőzéshez az egy liter vizet forralni, s azután kezd el a hús pirítását!