2013. október 7.

Tejszínes csirkemell szerecsendióval


A szerecsendiót főleg mártásokhoz használom, de kitűnő a hús- és zöldséglevesekhez is. Módfelett intenzív íze miatt a felhasznált mennyiséggel csínján kell bánni, csípőssé teheti az ételt.
Egészben szeretem beszerezni, fénytől védve, aromafix tárolóban tartom és frissen reszelem az ételbe.

A vele készült tejszínes finomságnak nehéz ellenállni! Nekem is kedvenceim közé tartozik. Különleges ízvilága repetára csábít, s ami a legszebb, villám gyorsan elkészíthető, nem is lehet elrontani. Igazi vendégváró!


Ha szeretnéd megkóstolni, készítsd el az alábbi leírás szerint, s hogy más is elkészíthesse nyomj egy lájkot!

Hozzávalók 4-6 személyre:
szükséges AMC edény 

  • 24 cm-es 3,5 l-es edény
  • 20 cm-es 4,2 l-es edény

alapanyagok:

  • 1 nagy csirkemell filé,
  • 20-25 dkg fagyasztott (esetleg konzerv) kukorica,
  • 2 db póréhagyma,
  • 1/2 l főzőtejszín,
  • pici bors, (lehetőleg fehér bors)
  • 1 teáskanál szerecsendió,
  • 1 teáskanál só,
  • 1 teáskanál liszt,
  • a körethez 1/2 kg szarvacska tészta,

előkészítés:

  • a csirkemellet fel kell csíkozni,
  • a póréhagymát fel kell karikázni,

az étel elkészítése AMC-vel

Első lépésként a körethez kell feltenni a főzővizet: 
  • a 4,2 l-es edényben fel kell forralni 1 liter ízlés szerint sózott vizet,
  • ha felfort, bele kell tenni a 1/2 kg szarvacska tésztát,
  • megkeverni,
  • fedő alatt főzni amíg a vizet fel nem szívja (kb.5-8 perc)

Második lépésként készül a tejszínes csirkemell:
  • az első piros csíkig felmelegített üres edényben meg kell pirítani (amíg fehéres kérget kap a husi) a csirkemell csíkokat,
  • ezután bele kell tenni a karikára vágott póréhagymát és a kukoricát,
  • meg kell sózni, borsozni (lehetőleg fehér borsot használva) és megszórni a szerecsendió felével,
  • jól át kell keverni,
  • 15 percig főzni fedő alatt az ideális főzőtartományban,
  • eközben a tejszínnel el kell keverni az egy teáskanál lisztet és a szerecsendió másik felét,
  • a főzésidő leteltével folyamatos kevergetés mellett be kell sűríteni vele a csirkemell csíkokat,

tálalás AMC-vel

  • a 24-es fedőre kell ráhelyezni az illatos csirkemell csíkokkal teli edényt,
  • a 20-as fedőre kell ráhelyezni a tésztát,
Jó étvágyat!

Először tehát készítsd elő a hozzávalókat, majd tedd fel a tésztafőzéshez az egy liter vizet forralni, s azután kezd el a hús pirítását!