A mindennapi alapos mosogatás mellett időnként - ahogy tesszük ezt a cipőinkkel, ékszereinkkel, vagy gondoljunk csak lakásunk időről időre történő nagytakarítására - érdemes edényeinket is karbantartani, ápolni.

Mindez hangsúlyozottan fontos, hiszen az AMC főzőrendszerével nem csak főzünk, hanem tálalunk is.
Hogyan lehet karbantartani, felújítani őket?
Receptjeim mellett ilyen és ehhez hasonló praktikákat is találsz, de biztos vagyok benne, hogy Neked is van ilyen! Írd meg és nyomj egy lájkot!
A napi mosogatásnál az edény belsejének, valamint az edény aljának tisztításához - ha szükséges egy makacsabb ételszennyeződés eltávolítása miatt- folyékony Cif-et használok. Ezeket a felületeket lehet a szivacs dörzsis felével is mosogatni.Az edény külső részéhez azonban sem a Cif-et, sem a szivacs dörzsis felét nem ajánlom, mert a külső polírozott felületen hamar nyomot hagy.
Persze van olyan is - bizonyára Te is észrevetted - amikor ecet tartalmú étel készül az edényben, pl. székelykáposzta, akkor alig kell foglalkozni az edénnyel, mert csak úgy csillog-villog belülről. E tapasztalat alapján időnként a napi mosogatás után érdemes az edényt ecettel áttörölni, várni egy kicsit, s alaposan kiöblíteni. Átkenheted citrommal is, amit szintén hagyni kell kicsit, de semmikép ne használj egyéb durva vegyszert.
Az AMC edényeknek egyébként van saját fejlesztésű speciális BIO tisztítója, ami környezetbarát, s amivel könnyedén újjá lehet varázsolni az edényeket.
Biztos jel az edény helyes tisztítását illetően, ha a fehér színű paszta beszürkül a művelet során. Bő vízzel leöblítve előbukkan a megtisztított fém felület, mely jellegzetesen vízlepergetővé válik. Ragyogni fog! A tisztító folyékony szere a hőfoltokat és a vízkőlerakódásokat tünteti el.
hőfoltosan
tisztítás után
Tehát, ha tisztítani akarod az edényeidet szárazon tedd azt a pasztával, s száraz szivacsot használj, majd szükség esetén néhány csepp folyékony tisztítószerrel a hőfoltok is eltüntethetők.
kép